Şehit Tunahan Yavuz İlkokulu’nda Şehit Tunahan Yavuz Kütüphanesi Açıldı
BURSA (İGFA) – Bursa’nın Mudanya ilçesinde bu yıl eğitime başlayan Şehit Tunahan Yavuz İlkokulu bünyesinde kurulan şehidin adını taşıyan ‘Şehit Tunahan Yavuz Kütüphanesi’ törenle açıldı. Şehit Tunahan Yavuz İlkokul Müdürlüğü tarafından organize edilen programda ilk tören şehidin Mudanya’daki kabri başında gerçekleştirildi.
Şehit Yavuz’un komutanı Ege Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Emre Tayanç’ın da katıldığı programa; Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, ilçe protokolü, veliler, öğrenciler ve davetlilerin yanı sıra şehit ailesi Zerrin ve Sadık Yavuz, şehit Binbaşı Ercüment Türkmen’in eşi Çağla Türkmen, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan’ın babası Abdülcebbar İlhan da katıldı.
Şehitlikteki tören sonrasında kütüphane açılışı için Şehit Tunahan Yavuz İlkokulu’na devam eden anma programında konuşan Okul Müdürü Cafer Narin, öğrencilerimize hem milli manevi şuuru kazandırma, hem de okumanın değerini verme adına şehidin hatırasını yaşatacak olan kütüphanenin bir çok minik yüreğin de ufkunu açacağını belirtti. Müdür Narin, kütüphanenin oluşumuna katkı sağlayan şehidin ailesine teşekkür ederken, aziz şehidin hatırasının bu okul ve kütüphanede sonsuza kadar yaşatılacağını vurguladı.
Anma programında şehit Tunahan Yavuz’un sevdiği “Kahramanlık” şiiri de okul öğretmenlerinden Cengiz Ekiz tarafından okundu. Ege Ordu Komutanı Yardımcısı Tümgeneral Emre Tayanç da, şehit Tunahan Yavuz’un Komando İhtisas Kursu’nu başarıyla bitirdiğinde göğsüne brövesini bizzat kendisinin taktığını belirtirken, 32 haftalık zorlu bir eğitimin onun fedakarlığının ve vatan sevgisinin bariz bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ise, vatan uğrunda can verip yatan şehitleri unutmayacak ve unutturmayacaklarını vurguladı.
Konuşmalar sonrasında kütüphanenin kurdele kesimi ardından, Mudanya’da yaşayan yazar Ercan Çalışkan’ın kaleme aldığı şehit Yavuz’un hikayesine de yer verilen “Yollar Kesişince” adlı romanı için imza günü düzenlendi. Romanın ilk baskısının tüm gelirini okul kütüphanesine bağışlayan yazar Çalışkan, düzenlediği imza gününde de elde ettiği geliri okula bağışladı.