Bahçeşehir Kolejinden yurt dışı üniversitelere kabulde büyük rekor

“`html

Başarılı öğrenciler, bu önemli başarıyı kutlamak amacıyla İstanbul’daki Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü’nde bir araya geldi. Kutlama etkinliğine Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Koç, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Bahçeşehir Koleji Kutlama
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Özlem Koç,
“Bu yıl da sevgili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, ‘Başarı Bahçeşehir Koleji geleneğidir’ mottosuyla büyük Bahçeşehir ailemizi ve ülkemizi onurlandırdı. Bahçeşehir Koleji ailesi olarak İkinci gururumuzu, dünyaca ünlü üniversitelerden kabul alan 296 öğrencimize borçluyuz. Bugünkü bu özel anı sizlerle paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı”


diye ifade etti.
Stanford, Oxford, Princeton, Imperial College London, Bocconi, British Columbia ve daha birçok prestijli üniversiteden tam burslu kabul alan öğrencilerin mutluluğunu vurgulayan Koç, bu başarıların öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıdığını belirtti. Koç ayrıca,
“Bahçeşehir Koleji, bilim, teknoloji ve evrensel değerleri eğitim öğretim anlayışının merkezine alarak başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor”


dedi.
Öğrencilerin Başarıları

Kız Öğrencilerin Dünya Genelinde Ses Getiren Başarı Hikâyeleri

Özlem Koç, kız çocuklarının ve kadınların eğitime eşit erişiminin yalnızca bir eğitim meselesi değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik kalkınmanın bir gerekliliği olduğunu ifade etti. Koç, Bahçeşehir Koleji’nde eğitim gören kız öğrencilerin uluslararası başarı hikayeleri yazdığını vurguladı.

Özlem Koç, geçmiş yıllardaki öğrenci başarılarına da değinerek, “Neval, okurken Microsoft tarafından ‘Yılın Kadın Yazılımcısı’ seçildi, şimdi Stanford Üniversitesi’ndeyken önemli projeler üretiyor. Ayrıca, Karen’inki gibi çamaşır makinelerindeki su ve enerji tüketimini %90 azaltan bir yenilik yaparak şu an Stanford’da eğitimine devam ediyor. Bu tür öyküler, kız öğrencilerimizin STEM alanlarında daha fazla yer almasına ilham vermektedir. Onlara eğitim fırsatları sunmaya ve özgüvenlerini artıracak bir ortam yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Projeleri

“Hayalim, Teknolojiyi İnsanlık Yararı İçin Kullanmak”

LGS Türkiye birincisi olan Bahçeşehir Koleji Kemerburgaz Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi İrem Deniz Küçükköse, dünya çapında yedi üniversiteden tam burslu kabul alarak dikkatleri üzerine çekti. Küçükköse, “Hayalim, insanlığa fayda sağlayacak bir teknoloji girişimcisi olmak. Bu hedef doğrultusunda, Pennsylvania Üniversitesi’nin çift diploma programında eğitim alacağım. Üniversite yıllarım zorlu geçecek, ancak karşılaşacağım zorlukları aşmak ve fırsatları değerlendirmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Uluslararası alanda ödüller kazanmış projelere sahip Bahçeşehir Koleji Kemerburgaz Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Emine Bengisu Gökçe, Johns Hopkins Üniversitesi’nde tam burslu alarak katılma fırsatı elde etti. Gökçe, “Mühendislik ve tıbbın kesişiminde projeler geliştiriyorum. Stanford Üniversitesi’nde geliştirdiğim cihaz, lupus hastalarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmaz” sözü benim için bir yol haritası oldu” ifadelerini kullandı.

“Yapay Zeka Destekli Sağlık Teknolojileri Geliştirebilirim”

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi’nden kabul alan Mehmet Cem Yedekçi ise,
“5 yıl süren sıkı çalışmalarım sonrası Stanford, University of California Berkeley, Columbia ve diğer prestijli üniversitelerden kabul aldım. Sağlık alanında yapay zekanın sunduğu yeniliklerin, teorik olarak milyonlarca hayatı kurtarabileceğini biliyorum, bu benim için heyecan verici bir fırsat. Stanford’da insanların hayatlarına dokunacak projeler geliştirmek istiyorum”


diyerek hislerini ifade etti.

“Hayalimi Gerçekleştiriyorum”

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Beyza Kaya, Stanford Üniversitesi’nden kabul aldığı için büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek,
“Bu kabul, sadece bir başarı değil, aynı zamanda hayalini kurduğum geleceği de temsil ediyor. Ailem ve arkadaşlarımda aldığım destek beni çok güçlü kıldı. Stanford’da yapay zeka ve sürdürülebilirlik alanlarında projeler geliştirmeyi arzuluyorum”


dedi. Kutlama, katılımcıların topluca fotoğraf çektirmesi ve pasta kesimiyle sona erdi.

“`

Related Posts

Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı Nurullah Okumuş’un biyografisi ve hayatı!

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Atama kararı sonrası, Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un hayatı ve biyografisi gündeme geldi. 121’i uluslararası, 33’ü ise ulusal hakemli dergilerde olmak üzere alanında 150’nin üzerinde bilimsel makalesi yayınlanan Okumuş’un kendi alanında çok sayıda eğitici sertifikası bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı Nurullah Okumuş’un biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kimdir, neden gözaltına alındı? Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kaç yaşında nereli? İşte detaylar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyon sonucu Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı. Yaşanan gelişme sonrası kamuoyunda “Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kimdir, neden gözaltına alındı?” sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Peki, ? Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kimdir, kaç yaşında nereli? İşte merak edilip araştırılan soruların cevabı…

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Spotify kapanıyor mu, kapatılacak mı? Rekabet Kurulu inceleme başlattı!

Türkiye’de milyonlarca kullanıcının vazgeçilmezi olan dijital müzik platformu Spotify, Rekabet Kurumu’nun başlattığı inceleme ile gündemin merkezine yerleşti. Şirketin Türkiye’deki stratejilerinin ve politikalarının 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a uygunluğu mercek altına alınırken, çalma listesi isimlendirmeleri ve sanatçılara yönelik uygulamalar da tartışma konusu oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Spotify’deki içeriklerin uzun süredir yakından takip edildiğini, kamuoyunun ve sanat dünyasının hassasiyetleri doğrultusunda gerekli uyarıların yapıldığını bildirdi. Peki, Spotify Türkiye’de kapanacak mı, kapatılıyor mu? İşte konuyla ilgili detaylar…

Hafta sonu sınav takvimi 5 – 6 Temmuz 2025 || Bu hafta sonu sınav var mı, ne sınavı var?

5-6 Temmuz 2025 hafta sonu sınav takvimi belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin ve adayın geleceğini şekillendirecek önemli sınavlar hafta sonu yapılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar hayatlarını belirleyecek önemli oturumlara katılım gösteriyor. Sınavlara hazırlanan adaylar için sınav saatleri, giriş belgeleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar büyük önem taşıyor. Peki, Bu hafta sonu hangi sınavlar var, ne sınavı var? İşte hafta sonu sınav takvimi 5 – 6 Temmuz 2025!