Tarihi metinler doğrulandı: Keşfedilen iskelet, gladyatör – aslan savaşlarını kanıtlıyor

Roma Devrinde Keşfedilen Gladyatör İskeleti, Tarihin Korkunç Gerçeğini Ortaya Çıkarıyor

Dünya tarihinin en vahşi ve kanlı çağları, batı medeniyetinin çok övündüğü Roma dönemine denk geliyor olabilir. Tüm toplumun sistematik şekilde ve büyük bir hevesle insanların birbirini canlı canlı kesip parçaladığı gladyatör dövüşlerinde zevk çığlıkları attığı Roma dönemine ait kalıntılar bugün bize pek çok şey anlatıyor.

Roma’da, gladyatörlerin arenaya çıkıp sadece birbirleriyle savaşmadığı, bazı özel dövüşlerde arenaya dev vahşi kedilerin, aslanların, kaplanların bırakıldığına dair de tarihi metinler ve heykeller bulunuyor. Gözlerini kan bürümüş vahşi Roma halkının çok sevdiği bu kan gösterilerinde aslanlar arenadaki gladyatörleri parçalayıp yerken, tribünleri dolduran binlerce Romalı’nın mutluluktan kendilerinden geçtiğini ve Roma yöneticilerinin halkı mutlu etmek için bu tür gösterileri düzenli olarak sergilediğini biliyoruz. Öyle ki, bugün futbol / spor alanındaki fikstürlere sahip olduğumuz gibi, Roma’da gladyatör dövüşlerinin belirlenmiş düzenli tarihleri vardı. Vahşiliğin boyutlarını varın siz düşünün…

Yine de, gladyatör dövüşlerinde aslanların da yer aldığına dair çok net bir kanıt şimdiye kadar yoktu. Ancak yeni bir keşif, bu kanıtı ortaya çıkartmış gibi görünüyor.

Gladyatörleri aslanlara parçalatıp keyifle seyretmişler

Kuzey İngiltere’deki York’ta bulunan Roma dönemine ait bir gladyatör iskeleti, büyük bir kedi tarafından ısırıldığına dair işaretler gösteriyor ve böylece gladyatörlerin aslanlar ve diğer korkunç hayvanlarla savaştığına dair ilk arkeolojik kanıtı sağlıyor. Daha önce, Roma medeniyetinin bu vahşi insan-hayvan mücadeleleri yalnızca yazılı ve sanatsal kaynaklarda görülüyordu.

Kısacası, Roma medeniyeti binlerce yıl boyunca düzenli olarak insanları aslanlara yedirtmiş, birbirine kestirmiş ve parçalanan insan bedenlerinin arasında akan kanı seyrederek zevk içinde yaşamış…

Related Posts

Tarih yazıldı ama kimse fark etmedi: Denizlerin altındaki yeni para

Şanghay, dünyanın ilk gemiden-gemiye sıvı karbondioksit transferini başarıyla gerçekleştirdi. Bu tarihi operasyon, yeşil denizcilik için yeni bir çağın kapısını araladı.

NASA, Andromeda Galaksisi’ne ait yeni verileri yayınladı

NASA Samanyolu galaksisinin sarmal ikizinin ayrıntılı son görüntülerinin yanında enerji dalga boylarının semavi bir seslendirmesini de yayınladı.

Tarifeler yeniden gündemde: Otomobil fiyatları nasıl etkilenecek?

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da açıkladığı ve adına Kurtuluş Günü dediği gümrük tarifeleri 9 Temmuz’da tekrar yürürlüğe girecek. AB ile müzakereler sonuçlanmazken ABD yalnızca Çin ve İngiltere ile anlaşmaya gitmişti. Peki gümrük tarifeleri otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar…

AIDS’te tedaviye giden yolda dev adım! HIV bitecek mi?

Avustralya’nın Melbourne kentinde bulunan Doherty Enstitüsü’nde gerçekleştirilen bir araştırma, HIV tedavisinde tarihi bir dönüm noktasına işaret etti. Bilim insanları, HIV virüsünün bağışıklık hücrelerinde gizlenmesini engelleyerek onu görünür kılan …

YouTube’dan reklam engelleyicilere yeni darbe

 Google’ın sahibi olduğu YouTube, reklam engelleyici kullananlara yönelik mücadelesini bir adım daha ileri taşıdı.

Apple, WWDC 2025 etkinliğini düzenledi! Neler duyuruldu?

Apple, WWDC 2025 etkinliğini 9 Haziran akşamı gerçekleştirdi. Etkinlikte yeni yazılım güncellemeleri duyuruldu.