Prof. Dr. Hilmi Apak: Çocuklarda yetersiz beslenme IQ düşüklüğüne sebep oluyor

Kan Hastalıkları ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri

Meral Karadağ’ın sunumuyla ekrana gelen “İyileşme Burada Başlar” programına katılan Prof. Dr. Hilmi Apak, Türkiye’deki çocuklarda sıkça rastlanan kan hastalıkları hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Anemi gibi demir eksikliği ve hemofili gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de Kan Hastalıklarının Durumu

Prof. Dr. Hilmi Apak’a göre Türkiye’de en yaygın kan hastalığı anemi. Demir eksikliğinin çocuklarda sıkça görülen bir sorun olduğunu belirten Apak, demir eksikliğinin ana belirtisinin iştahsızlık olduğunu söyledi. Ayrıca, hastalığın ilerleme aşamasında solukluk gibi belirtilerin ortaya çıktığını vurguladı.

Farkındalık Eksikliği

Demir eksikliğinin toplum genelinde yaygın olduğunu ancak herkesin anemi olmadığını belirten Apak, “Toplumun %60’ında demir eksikliği görülüyor ancak anemi durumu yok” diyerek farkındalık eksikliğine dikkat çekti. Ayrıca, çocukların gelişim döneminde protein alımının önemine değinerek her öğünde protein tüketiminin önemine vurgu yaptı.

Sağlık Kontrolleri Önemli

Programda hemofili hastalığına da değinen Apak, bu rahatsızlığın kan pıhtılaşma sorunu olduğunu belirtti. Hemofili belirtilerinin eklem içi kanamalar, burun kanamaları ve uzun süren adet dönemleri olduğunu söyleyen Apak, düzenli sağlık kontrollerinin önemini vurgulayarak, “Çocuğunuzu rutin olarak kontrol ettirin, hastalandığında değil” uyarısında bulundu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Reklamdır

Related Posts

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.

Bu ikiliye kimse inanmıyor! Narla tuz lezzet patlaması yapıyor, doğal iştah açıcı

Son zamanlarda sosyal medyada ve sağlıklı yaşam çevrelerinde sıkça konuşulan bir alışkanlık, kulağa biraz garip gelse de birçok kişinin sürdürdüğü rutinlerden biri haline geldi. Narın tatlı-ekşi aromasıyla tuzun keskin tadı bir araya geldiğinde ortaya çıkan tat hem beğeniliyor hem de vücuda faydalı etkileri olduğu söyleniyor. Peki, nar ve tuz ikilisi neden bu kadar popüler?